HISTÒRIAHISTÒRIA DEL CASAL DE LA GENT GRAN DE CORNELLÀ DEL TERRI

  El casal va ser fundat l’ any 1982 per el Senyor Pere Comas i Furcarà que juntament amb un grup de gent del municipi va iniciar aquesta aventura que encara a dia d’avui segueix en funcionament.
No va ser fins el 1991 que no es va oficialitzar el nostre casal amb la redacció dels estatuts i la inscripció al Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya. 
 Una vegada aprovats els estatuts hi va haver un canvi de junta i es va anomenar el Sr. Cebrià Costa Solà com a nou president. En aquest canvi de mandat el casal tenia un total de 320 associats i associades. Aquest mandat va dura fins el any 1995.
 L’ any 1995 va haver-hi un canvi i va entrar de presidenta la  Sra. Maria Xifra, que va ser la primera dona en presidir el nostre casal.  
Una vegada finalitzat el mandat de la Sra. Maria Xifra, no tenim dades de la durada del seu mandat, va entrar com a president el Sr. Juan Olivér Prat  ( cinquè president del casal).  El seu mandat va durar  fins  l’ any 2009.
El 2009 va entrar com a presidenta la Sra. Claudia Palomo  amb una nova junta directiva i va iniciar una renovació d’activitats. 
El gener del 2016 es va produir un nou canvi de junta  i va entrar com a president  del  Casal  el               Sr. Esteve Capell i Saubí  veí  de Porqueres que juntament amb la seva junta directiva varen introduir una renovació d’activitats. El setembre del 2019 es va renovar la junta directiva amb el compromís d’ arribar el seu mandat a dos anys, més dos prorrogables a no ser que surti una nova Junta que vulgui assumir la direcció del casal.
El nostre compromís es fer que els socis i sòcies es sentin a gust amb totes les activitats.  S’organitzen un ampli ventall molt variat d’activitats com son: balls en línia, balls de saló, gimnàstica de manteniment, gimnàstica de mobilitat reduïda, manualitats, informàtica, cursos de noves tecnologies... 
També es fan activitats puntuals com son viatges ( cada any es fa un viatge de 8 dies de durada visitant el estat Espanyol o al Estranger), excursions per tot Catalunya visitant centres d’interès, Quines de Nadal, activitats solidàries per la Marató de TV3 , la Revetlla de Cap d’Any... 
El Casal col·labora i s’implica activament amb esdeveniments del poble com son la Festa Major amb la Plantada de l’Arbre com activitat principal, la Fira de l’All, la Castanyada, la Cavalcada de Reis... 
Una de les novetats en perspectiva de futur és que el any 2018 l’Ajuntament de Cornellà del Terri va adquirit l’edifici de Cal Metge ubicat al centre històric del poble a la Plaça del Maig que en un futur proper es convertirà amb la nova seu del Casal de la Gent Gran de Cornellà del Terri. 
El any 2019  es celebren els 37 anys de la fundació del casal que es va celebrar amb un gran dinar el passat 8 de Desembre, al Restaurant la Carpa de L`Estany a on van assistir la junta directiva en ple, alcalde i regidors de l’Ajuntament de Cornellà del Terri i els nostres associats. A mes dels convidats del Casals Veïns de Porqueres, Banyoles y Palol.
Des d’aquestes línies volem agrair els socis i sòcies que gràcies a ells i elles  el casal de la Gent Gran de Cornellà del Terri va creixent dia a dia i segueix mantenint l’esperit d’unitat i cohesió per tothom. 
LA JUNTA. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada